Over ons

Theme Park World is een blog over pretparken en achtbanen. We schrijven over alles wat er in de wondere wereld van de pretparken leeft. We brengen geen nieuws over pretparken, daar bestaan al genoeg websites voor (zie portaal) maar focussen ons meer op artikels. Hierbij proberen we steeds onafhankelijk te schrijven, kritisch maar niet negatief. Naast artikels hebben we foto gallerijen van verschillende pretparken over de wereld.

Het team achter Theme Park World

Frederik

  • 27 jaar
  • Woont in België
  • Thuispark: Plopsaland De Panne
  • Favoriet park: Cedar Point
  • Favoriete achtbaan: Steel Vengeance – Cedar Point
  • Meer dan 100 pretparken bezocht in Europa, Amerika en het Midden-Oosten
  • Meer dan 600 achtbanen bereden
  • Voorliefde voor houten achtbanen

 

 

 

 

De pretparkhobby zit in mijn genen! In mijn kinderjaren was het jaarlijkse bezoek aan een pretpark het hoogtepunt van het jaar, het oude vergane Meli Park was het pretpark waar het vaakst naar toe gingen. Pas als tiener durfde ik op engere achtbanen,  mijn eerste looping achtbaan was de Looping Star in Bobbejaanland maar het duurde nog even tot ik een dubbel ritje kreeg op Bellewaerde’s Boomerang dat ik mijn angst voor inversies verloor. Sindsdien is geen enkele achtbaan meer te hoog of te snel!

Eén van de eerste buitenlandse parken die ik leerde kennen toen ik het internet begon af te schuimen naar pretparken was Cedar Point. Dat was in de tijd toen Top Thrill Dragster gebouwd werd. Ik volgde die bouw met grote belangstelling en toen ik zag wat dat park nog meer te bieden had was ik meteen verkocht. Ik wou en zou dat park ooit eens bezoeken! Een kinderdroom die nu al twee keer in vervulling is gegaan. Naast Cedar Point heb ik in Amerika nog uitstekende pretparken leren kennen zoals Silver Dollar City, Dollywood,…

Mijn thuispark is Plopsaland De Panne, aan de Belgische kust. Ik heb daar zelfs even gewerkt, eerst als student en later als seizoensmedewerker. Zelfs nu werk ik er af en toe als interimmer. Het is het enigste park waarvan ik elk jaar een seizoensabonnement koop, het voelt altijd een beetje als thuiskomen. Ik heb meer dan 600 achtbanen op mijn counter staan maar houten achtbanen hebben altijd een streepje voor bij mij. Zij geven een unieke ervaring weg die een stalen achtbaan gewoon niet kan evenaren. Desondanks is mijn favoriete achtbaan wel een hybride achtbaan: stalen track, houten ondersteuningen… Steel Vengeance van Cedar Point!

Jij?!

The more hands, the more work gets done! If you want to contribute on a regularly  basis and join the team, please contact me at . We can use all help in form of writing articles, taking photos, correcting articles etc.

Meer handjes, meer vreugde! Schrijf je graag artikels, neem je graag foto’s in pretparken,… als je op een regelmatige basis wilt meewerken aan Theme Park World, contacteer me dan via frederik@themepark-world.com