Le Pal

In 1973 werd Le Pal opgericht als een dierentuin, centraal gelegen in Frankrijk in de Auvergne regio. Bij opening had het park al een speeltuin en een parktreintje maar pas in 1981 werd het park ook een echt pretpark. Tot op vandaag combineert het park dierenverblijven met pretpark attracties.

Het park groeit gestaag en is het vijfde meest bezochte pretpark in Frankrijk, in de lijst met meest bezochte Franse dierentuinen eindigt Le Pal op de vierde plaats. In 2018 opende Le Pal met Yukon Quad een fantastische nieuwe achtbaan, maar het park heeft nog meer te bieden om een trip naar de Auvergne de moeite waard te maken.

Zo is er ondermeer Le Twist, hetzelfde model spinning coaster als Dwervelwind in Toverland, die naar eigen ondervinding een veel wildere rit weggeeft dan zijn Nederlands broertje. Daarnaast zijn er nog twee achtbanen te vinden: een leuke Soquet en een Reverchon familie achtbanen. Verder zijn er natuurlijk nog de dierenverblijven en het vele en mooie groen dat Le Pal rijk is. Het park besteedt veel aandacht aan aankleding en sfeerbeleving. 

Post Author: Frederik