Carowinds

Ooit al eens eenzelfde pretpark willen doen in twee verschillende staten? In Carowinds kan dat want het park is gesitueerd op de grens tussen North- en South Carolina. En dat is geen toeval, het park werd gesticht door Earl Patterson Hall in 1973 met als doel de beide Carolina’s te verenigen met elkaar.

Eigenlijk moest Carowinds een heel resort met onder andere hotels, golfbanen, shopping centrum en zelfs een NFL stadium worden. Door de oliecrisis is echter enkel het pretparkgedeelte van het project gerealiseerd. Patterson Hall bleef dan ook maar tot 1974 eigenaar van het park, dan werd het park verkocht aan de Taft Broadcasting Company. Later kwam het park in handen van Paramount terecht en tegenwoordig is het park onderdeel van de Cedar Fair groep.

Het park telt 14 achtbanen waarvan Fury 325 ongetwijfeld de meest bekende is. Vaak geroemd als één van de beste B&M’s ter wereld is deze baan al reden genoeg om het park op je to-do lijst te zetten. Deze Fury 325 slingert onder en over de ingang waardoor je al meteen gaat watertanden nog voor je een voet hebt binnengezet. Ook Afterburn, een B&M inverted, krijgt vaak goede kritieken van fans en recent voegde het park met Copperhead Strike een nieuwe launch coaster van Mack toe aan het aanbod.

Geef een reactie