Le Pal

Le Pal is zowel een attractie- als dierenpark. Het park werd in 1973 geopend, toen nog alleens als dierenpark. Het had toen ook een speeltuin. Pas in 1981 verscheen de eerste attractie in Le Pal en begon het park ook als pretpark te groeien. Het park is gelegen in de Auvergne, centraal in Frankrijk.

Het park telt vier achtbanen. Er is een oude Reverchon familie achtbaan uit 1990. Dertien jaar later kwam daar een Souquet achtbaan bij, een fabrikant die in bijna elk Frans pretpark aanwezig is. Interessanter zijn de laatst twee toegevoegde achtbanen. In 2011 opende men een spinning coaster van Mack, deze heeft dezelfde lay-out als de versie van Toverland (Le Pal was echter wel de eerste met deze baan).

In 2018 versterkte Le Pal de gelederen met Yukon Quad, een gespiegelde kloon van Juvelen (DjursSommerland, Denemarken). Deze Intamin family launch coaster wordt als een bescheiden toppertje aanzien en is dan ook een fantastische uitbreiding voor dit park dat al zijn attracties en dierenverblijven op een knappe manier thematiseert en presenteert in een rijke en knap onderhouden omgeving.

Geef een reactie