Plopsaland De Panne

De geschiedenis van Plopsaland De Panne gaat terug tot 1935, toen stichtte Alberic Florizoone Meli Park. Indertijd bestond Meli Park vooral uit educatieve shows met bijen, dieren en speeltuinen. Later groeide het park uit tot een volwaardig pretpark volledig in het teken van bijen. Helaas ging het succes van Meli park in de jaren ’90 achteruit en moest de familie Florizoone het park verkopen.

Studio 100 (in samenwerking met VTM) ging aan de haal met het park en zo opende op 29 april 2000 Plopsaland De Panne voor het eerst zijn deuren! Gedurende de jaren die volgde werd het hele park omgebouwd tot een volwaardig thuis van de vele Studio 100 figuurtjes en tegenwoordig is er amper nog iets terug te vinden van het toenmalige Meli Park.

De grootste publiekstrekkers zijn, naast de vele molentjes die vooral de kinderen aanspreken, de twee achtbanen Anubis the ride en Heidi the ride. Anubis is één van de snelste achtbanen van België en lanceert je in 4 seconden naar 90 km/u! Heidi is dan weer de tweede houten achtbaan van België en levert een leuke rit af voor zowel de ouderen als de jongeren in de familie. Verder is er nog heel wat te vinden in dit pretpark aan de Belgische kust.

Geef een reactie