Walibi Belgium

In 1975 werd Walibi Belgium geopendin Wavre, bedoeld als showroom voor de teleski attractie waarvan oprichter Eddy Meeus een exclusieve verdeler van was. De naam Walibi komt van de drie gemeenten waarin Walibi gelegen is: WAvre – LImal – BIerges. Aangezien de term Walibi heel goed overeenkomt met wallaby, een kangaroesoort, was de mascotte in de vorm van een kangaroe een logische keuze.

Het park groeide uit tot het grootste van België en één van de toonaangevende parken van Europa. Zo zette Walibi tegen alle advies de corkscrew coaster Tornado in zijn park, de kritiek bleek onterecht en buitenlandse parken zoals Alton Towers en de Efteling volgden door een soortgelijke baan in hun park te zetten.

In 1998 werd het park overgenomen door Premier Parks, een Amerikaanse parkengroep die later ook de Six Flags keten overnam en hun Europese parken tot Six Flags parken omvormden. Zo werd Walibi Belgium toen Six Flags Belgium. Six Flags bleef echter niet lang in Europa en zo werd het park al in 2004 verkocht aan StarParks, een investeringsmaatschappij. Ook zij hielden het niet lang uit want twee jaar later werd het park verkocht aan Compagnie des Alpes. Zij hebben het Brabantse park nog altijd in bezit vandaag.

Na een periode van geen nieuwe attracties en renovatie is men in Wavre wakker geschoten. Pulsar is het begin van een heus masterplan die het park de komende jaren compleet zal heraankleden en het park een pak nieuwe, toonaangevende attracties moet opleveren.

Dit jaar werd het Arabisch plein omgevormd naar een Indisch gebied genaamd ‘Karma World’. Blikvanger in deze nieuwe zone is het nieuwe Popcorn Revenge. In deze foto galerij is er dan ook uitgebreid aandacht geschonken aan deze nieuwe zone en attractie!